Thaise Pompoen, Zoete Aardappel & Kokos Soep
Prep time
Cook time
Total time
CHEF: Soepmeteenvork
GERECHT: Voorgerecht, hoofdgerecht
KEUKEN: thai
HOEVEEL: 6
Ingrediënten
Soep
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 flespompoen
- 2 zoete aardappels
- 2 el groene currypasta
- chiliflakes
- zout/peper
- 500 gr kippendijen
- water
- ½ blik kokosmelk
- sap van 1 limoen
Garnering
- 100 gr tauge
- 1 bosuitje
Bereiding
- Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook. Snijd ondertussen de flespompen en zoete aardappels in kleine blokjes en voeg deze toe
- Kruid het geheel met de currypasta, chili en zout&peper en laat even aanbakken. Doe dan de kippendijtjes in de pan en voeg vervolgens water toe, totdat alles net onder staat
- Aan de kook brengen en vervolgens zeker een half uur rustig laten sudderen
- Haal het kippenvlees uit de pan en pureer met de staafmixer. Voeg kokosmelk en limoensap toe en test of de kruiding goed is, anders nog wat zout, peper en/of chili toevoegen
- Doe een stuk kip in een kom en schep de soep er overheen. Serveer met wat verse taugé en een dun gesneden bosuitje
Leave a Reply