Sambal Adjoema
Prep time
Cook time
Total time
CHEF: Cynthia
GERECHT: Bijgerecht
KEUKEN: Surinaams
HOEVEEL: 200 ml
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentje knoflook
- 1 surinaamse peper (adjoema)
- 5 vleestomaten
- 1 tl sereh
- 1 tl kentjoer
- 1 tl zout
- zoete & zoute sojasaus
- 3 el water
- bruine suiker
Bereiding
- Alle ingrediënten fijn hakken.
- Doe een beetje olie in de pan en fruit eerst de ui en knoflook goed aan.
- Voeg dan de peper en tomaten toe. Het geheel goed bakken.
- Doe nu de gedroogde kruiden erbij (ongeveer een theelepel van elk)
- Als dit goed gebakken is zout toevoegen.
- Beide sojasauzen in gelijke hoeveelheden en een beetje water erbij.
- En dan op een laag vuur tot een dikke saus laten koken.
- Op smaak afmaken met zout en bruine suiker.
Leave a Reply