soep met een vork

ork, ork, ork

Navigation
  • Catering
    • Soep met een Vork
    • BBQ
    • Borrelhapjes
    • Buffet
    • Huiskamer Restaurant
    • Maaltijden
  • Nieuws
  • Recepten
  • Over

Slow Cooked Pulled Pork & Lamb

October 31, 2016 by soepmeteenvork Leave a Comment

2016-10-28-16-05-40

5 from 1 reviews
Pulled Pork & Lamb
 
Print
Prep time
50 mins
Cook time
6 hours
Total time
6 hours 50 mins
 
CHEF: Soepmeteenvork
GERECHT: Hoofdgerecht
HOEVEEL: 15
Ingrediënten
3 kg Varkensschouder
kruidenrub
  • 2 el paprikapoeder
  • ½ el gerookte paprikapoeder
  • 1 el cayennepoeder
  • 1 el chiliflakes
  • ½ el komijn
  • 1 el suiker
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el zout
  • 1 el zwarte peper
3 kg Lamspoot
  • flinke scheut olijfolie
  • ½ el knoflookpoeder
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el fenegriekzaad
  • 1 el roze peperkorrels
  • zout & peper
  • 1 limoen
Bereiding
  1. Meng voor de droge kruidenrub alle ingrediënten goed door elkaar. Leg de varkensschouder in een ovenschaal en wrijf het vlees goed in met de kruidenmix. Laat het een paar uurtjes intrekken.
  2. De marinade voor de lamspoot maak je door in de ovenschaal een flinke scheut olijfolie te mengen met knoflookpoeder, venkelzaad, fenegriekzaad en de fijngewreven roze peperkorrels. Leg de poot in de ovenschaal en bedruip het met de marinade. Kruid het vlees daarnaast ruim met zout & peper. Snijd een limoen in plakjes en leg deze op het vlees. Laat ook een aantal uur intrekken.
  3. Verwarm de oven voor op 140°C. Dek de ovenschaal met schouder/poot af met aluminiumfolie. Zet 4 uur in de oven en blijf eraf 😉
  4. Haal vervolgens het folie eraf en bedruip met het vrijgekomen kookvocht. Stop het vlees weer terug in de oven voor nog eens 2 uur. De temperatuur mag iets om laag naar 125°C
  5. Het vlees is nu helemaal gaar en zacht. Trek het van het bot af en pluk het in kleine stukjes. Houd nog wat van het kookvocht over om het vlees in te laten rusten. Je kunt dit ook op het vuur nog wat verder reduceren tot een soort van jus.
3.5.3217

Eet je broodje pulled pork met frisse coleslaw en lekkere lik bbq saus en het lamsvlees combineert heel goed met frisse tzatziki

varkensschouder in de droge kruidenmix
lamspoot in de marinade
6h in de oven

varkensschouder
lamspoot
pulled meat

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Filed Under: Grill, Hoofdgerecht, Recepten, Stoof

« Herfstige Krieltjes Salade
Rotterdamse Roll Out goes Roosendaal »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ork, ork, ork…

Soep met een Vork verzorgt lunches, werkbijeenkomsten, recepties, feesten/partijen en (bedrijfs)evenementen. Je kunt bij ons terecht voor een keur aan soepmaaltijden, maar ook voor heerlijke borrelhapjes, een fikse bbq, uitgebreid buffet en meer!

Onze manier van koken is het beste te karakteriseren als 'zonder poespas'. We maken het liefst eenvoudig en eerlijk eten. Dat betekent een focus op pure, stevige smaken + dagverse ingrediënten van het seizoen + verrassende èn beproefde combinaties

Kortom, gewoon goed en toch een beetje bijzonder!

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Soep met een Vork

Petra Maas
De Mona Lisa, relativiteitstheorie, de maanlanding…allemaal hartstikke knap hoor! Maar bier, kaas, koffie & brood horen wat mij betreft tot de meest geniale uitvindingen van de mensheid

Instagram

Zoeken

Categorieën

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Soep met een Vork


Bergpolderstraat 57 aII
3038 KB Rotterdam
info@soepmeteenvork.nl

Popular Posts

Copyright © 2022 —soep met een vork • All rights reserved.

Genesis Framework • WordPress • Log in