Gisteren liep ik dus door de Plus 🙂 en nou blijkt tot mijn genoegen dat ze daar ook de fantastische, duurzame, lokaal gekweekte lekkernijen van Rotterzwam verkopen! Het regent pijpestelen, de bladeren vallen van de bomen en de pepernoten liggen alweer in de winkel. De R zit definitely weer in de maand en dan krijg ik altijd zin in paddestoelen & pompoen; stamppot & stoofjes. COMFORTFOOD…hmmm! Hier dus een recept voor een troostrijke Pastamaaltijd met Rotterzwam.
Pasta met Rotterzwam
CHEF: Petra
GERECHT: Hoofdgerecht
KEUKEN: Italiaans
HOEVEEL: 4 pers.
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 150 gr kipfilet
- chili flakes
- zout & peper
- 150 gr oesterzwammen
- 100 gr kastanjechampignons
- klontje boter
- paprikapoeder
- rozemarijn
- tijm
- nootmuskaat
- citroensap
- verse peterselie
- pasta
- geraspte parmesan
Bereiding
- Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en breng op smaak met wat chili flakes voor de pit en zout & peper.
- Haal het vlees uit de pan en houd het apart.
- Bak de zwammen en de champignons tot ze mooi bruin en zacht zijn. Doe er vervolgens een flink klontje boter bij om het geheel lekker romig te maken.
- Voeg eventueel nog wat extra smaakmakers toe. Ik gebruikte flink wat zwarte peper + een mix van paprikapoeder, rozemarijn, tijm en nootmuskaat. Een klein beetje citroensap is ook erg lekker en haalt de smaak van de zwammen naar boven.
- Voeg de gebakken kipfilet weer toe en maak het geheel af met wat fijngesneden verse peterselie.
- Door de gekookte pasta mengen en serveren met flink wat geraspte parmesan erover!
PS. Wij aten er trouwens nog een 'kip cordon blue' bij. Een stukje kip, gevuld met wat van de geraspte parmesan en gewikkeld in een paar plakjes rauwe ham.

Leave a Reply