Thaise Pompoen, Zoete Aardappel & Kokos Soep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
CHEF:
GERECHT: Voorgerecht, hoofdgerecht
KEUKEN: thai
HOEVEEL: 6
Ingredi├źnten
Soep
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flespompoen
  • 2 zoete aardappels
  • 2 el groene currypasta
  • chiliflakes
  • zout/peper
  • 500 gr kippendijen
  • water
  • ½ blik kokosmelk
  • sap van 1 limoen
Garnering
  • 100 gr tauge
  • 1 bosuitje
Bereiding
  1. Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook. Snijd ondertussen de flespompen en zoete aardappels in kleine blokjes en voeg deze toe
  2. Kruid het geheel met de currypasta, chili en zout&peper en laat even aanbakken. Doe dan de kippendijtjes in de pan en voeg vervolgens water toe, totdat alles net onder staat
  3. Aan de kook brengen en vervolgens zeker een half uur rustig laten sudderen
  4. Haal het kippenvlees uit de pan en pureer met de staafmixer. Voeg kokosmelk en limoensap toe en test of de kruiding goed is, anders nog wat zout, peper en/of chili toevoegen
  5. Doe een stuk kip in een kom en schep de soep er overheen. Serveer met wat verse taug├ę en een dun gesneden bosuitje
Recipe by soep met een vork at https://soepmeteenvork.nl/thaise-pompoen-zoete-aardappel-kokos-soep/