Stamppot met Oesterzwam en Paksoi & Oosterse gehaktbal
 
 
CHEF:
HOEVEEL: 6
Ingredi├źnten
Stamppot
  • 700 gr Aardappels
  • klontje boter
  • 225 gr Oesterzwammen
  • 4 el Oestersaus
  • 250 gr Paksoi
Gehaktbal
  • 450 gr Rundergehakt
  • 1 Sjalotje
  • 2 el Oestersaus
  • 1 el Chilisaus
  • 2 tl Worchestershiresaus
  • ┬Ż el Tausiesaus (zwarte bonen saus)
  • Broodkruim
  • Zout & Peper
  • Marmite
  • BBQ saus
Bereiding
  1. Kook de aardappels gaar (wij gebruikten gewone bintjes en een paar zoete) en stamp ze fijn. Meng er een paar kleine klontjes boter doorheen en zet even apart
  2. Doe het gehakt in een kom en meng de fijngesneden sjalot, oestersaus, chilisaus, worchestershiresaus en tausiesaus er doorheen. Pas op dat het geheel niet al te nat wordt
  3. Voeg ongeveer evenveel broodkruim toe om het geheel wat te binden en een klein beetje zout & peper. Niet teveel want de oestersaus en tausie zijn al erg zout van zichzelf
  4. Draai balletjes van het gehakt en bak deze in de pan. De jus kun je wat aandikken met marmite en BBQ saus
  5. Fik de wok(brander) aan. Heb je die niet? Hoog vuur is het beste! Klein beetje olie in de wok. Scheur de oesterzwammen erin en voeg een flinke scheut oestersaus toe. Even kort aanbakken
  6. Meng de oesterzwammen en de rauwe paksoi door de gestampte aardappels. Serveren met de bal
Recipe by soep met een vork at https://soepmeteenvork.nl/stamppot-oesterzwam-paksoi/