Trio van Saté Hert, Rund & Gans
 
 
CHEF:
KEUKEN: Indonesisch
HOEVEEL: 6
Ingrediënten
Hert/Kambing Marinade
  • 300 gr Hertenbiefstuk
  • 3 el Ketjap Manis
  • 2 teentjes Knoflook
Kambing Saus
  • 3 el Ketjap Manis
  • 1 Sjalotje
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 el Olie
  • 3 tl Sambal
  • 2 el Citroensap
  • ½ tl Suiker
  • ½ tl Zout
Rund/Chimichurri
  • 300 gr Runderpoulet
  • 4 el Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 rode Peper/chili flakes
  • bosje Peterselie
  • snufje Oregano
  • snufje Komijn
  • ½ Citroen (rasp & sap)
Gans/Pittige Pruimen Chutney
  • 300 gr Ganzenfilet
  • 3 el Chutney
Bereiding
  1. Pers de knoflook uit en meng door de ketjap. Laat het hert hierin minstens een uur marineren.
  2. Maak ondertussen de kambing saus. Snijd het sjalotje superfijn en pers de knoflook uit. Meng de andere ingrediënten er doorheen
  3. Maak de chimichurri. Neem ongeveer de helft apart en laat het rundvlees hierin marineren. Serveer de rest als saus.
  4. Ganzenfilets alleen licht kruiden met wat zout & peper
  5. Grill alle stokjes op de bbq. Pas op hert & gans kunnen snel uitdrogen! Dus, kort op hoog vuur zodat ze mals en sappig blijven
  6. Serveren met de sausjes
Recipe by soep met een vork at https://soepmeteenvork.nl/trio-van-sate-hert-rund-gans/