Afgelopen vrijdag 27 mei was er weer van alles te snavelen en te snaaien in Rotterdam. Tijdens het Stadsfestival ‘Op z’n Rotterdams!’ werden verschillende locaties in het centrum van omgetoverd tot bijzondere eet-plekken. Wij mochten aantreden in ‘de Kookgoot’ waar we voor 50 man een 4-gangen fushion diner kookten. En dat koken deden we dus ‘Op z’n Rotterdams!’ Kortom: exotische inspiratie van ver, gemaakt met verse producten vanuit de regio 🙂
Leon -gastvrije stadsbemoeial-, Rachelle -rechtstreexe groen(t)eboer- & alle eetgrage tafelgasten 😉 nogmaals bedankt voor de fantastisch leuke avond!

foto © Yasin Maddamin
Als binnenkomer begonnen we met een Virgin Mary, dus zonder de wodka, maar spiced up met Fire Cider van Manenwolf’s rokerij & foodlab WOOZAH! Daarbij een assorti van brood met een frisse, huisgemaakte Ricotta. En de kruiden? Gewoon vanuit de daktuin en geplukt op het Eudokiaplein 😉

foto © Yasin Maddamin
De Stadsbemoeial begeleidde het debat aan tafel en vroeg de gasten naar hun definitie van ‘Rotterdamse gastvrijheid’. Gastvrijheid is voor ons ook huiselijkheid, een warm welkom, comfort, troostrijk…En niets zegt dat beter dan soep! Deze Indische Bruine Bonensoep is comfort food en fushion favoriet pur sang (in het Bahasa: Sup Brenebon 🙂 Een kleine (ahum) miscalculatie aan onze kant, zorgde ervoor dat de gastvrijheid van onze gasten meteen op de proef werd gesteld…Bent u bereid uw soepje met de buurman te delen?! #gedeeldesoepishalvesoep #sharingiscaring 😀

foto © Wendy Pronk
Rechtstreex Rotterdam staat natuurlijk voor lokaal en zo duurzaam mogelijk eten. Nu weten we allemaal wel dat onze Argentijnse biefstuk niet zo duurzaam is en we eigenlijk moeten vlees minderen…Daarom deze 2 heerlijke alternatieven. Vlees sateetjes van verantwoord geschoten Hollands Wild Hert, Gans & Rund van Hoeve Biesland + Vega sateetjes van Tofu & de prachtige Witte/Zwarte Bonen Tempehs van Manenwolf’s rokerij & foodlab Maar dan wel met onze typisch Rotterdamse twist. Hertenvlees á la kambing is een nieuwe favoriet, gans willen we sws elke week wel eten & wat is die tempeh een prachtig product…

foto © Yasin Maddamin

foto © Esther Audier
Veel typischer dan Stamppot wordt de Hollandse keuken natuurlijk niet. Maar wat kunnen we daar nu voor moois mee doen? Dus remixten we de stampot op Chinees-Rotterdamse wijze met de oesterzwammen van Rotterzwam, paksoi & piepers uit de regio. Daarbij een gehaktbal vol met Oosterse smaakmakers als oestersaus, chilisaus en tausie.

foto © Yasin Maddamin
De Rotterdamse eetcultuur is natuurlijk net zo veelzijdig als haar inwoners, dus inspiratie hoef je nooit ver te zoeken. Een poosje geleden aten we op een bazaar van de buurtmoskee een heerlijk Turks gebak, Künefe. En eigenwijs als we zijn,…ZELF DOEN! OK, de kadeyif (deegsliertjes) komen bij de buurtsuper vandaan, maar de kaas is zelf gemaakt. Wist je dat t helemaal niet zo ingewikkeld is om zelf mozzarella en ricotta te maken? Probeer t zelf ns n x!
Al met al vonden wij het een zeer geslaagde avond, die zeker niet vlekkeloos verliep, maar die hopelijk wel gezellig & lekker was! Feit is dat eea absoluut in de soep (zonder vork) was gelopen zonder de dame en heren van Mise en Place Rotterdam. Zie ze hier vliegen…Dank jullie wel Amy, Shair & Arie

foto © Wendy Pronk
Leave a Reply