Het woord ‘gnocchi’ komt van het Italiaanse woord ‘Nocchio’, dat ‘een knoop in hout’ betekent (je weet wel van Pinocchio 😉 Kleine zachte, fluffy knoopjes dus 🙂
Gnocchi di Patate
CHEF: Katim & Kenna
GERECHT: Hoofdgerecht
KEUKEN: Italiaans
HOEVEEL: 8
Ingrediënten
- 1,5kg aardappels
- 2 eigelen
- snufje zout
- snufje nootmuskaat
- 150gr bloem (tipo 00)
- extra bloem voor bestuiven
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes (zo zijn ze sneller gaar)
- Laat de aardappels een beetje afkoelen en wrijf ze dan door een zeef. Zo zorg je ervoor dat ze ‘nice and fluffy’ worden (of gebruik hiervoor een aardappelpers oftewel potato ricer)
- Doe de eigelen bij de aardappels. Voeg een snufje zout en een beetje nootmuskaat toe en vouw voorzichtig door elkaar. Doe de bloem erbij en mix het geheel met je handen door elkaar
- Rol het deeg uit in slierten van ca. 2cm dik en snij deze vervolgens in kleine ‘knoopjes’. Rol eroverheen met de achterkant van een vork. Zo krijg je een mooi patroontje
- Gooi ze in kokend water. Zodra ze boven komen drijven zijn ze klaar !
Leave a Reply