soep met een vork

ork, ork, ork

Navigation
  • Catering
    • Soep met een Vork
    • BBQ
    • Borrelhapjes
    • Buffet
    • Huiskamer Restaurant
    • Maaltijden
  • Nieuws
  • Recepten
  • Over
  • Contact

Turkse Künefe met Koffiesiroop

June 3, 2016 by soepmeteenvork Leave a Comment

2016-06-02 13.12.31

Turkse Künefe met Koffiesiroop
 
Print
CHEF: Soepmeteenvork
KEUKEN: Midden-Oosters
HOEVEEL: 8
Ingrediënten
Künefe
  • 2 el Roomboter
  • 2 el Druivensiroop (Pekmez)
  • Deegsliertjes (Kadeyif)
  • 1 bol Mozzarella
Koffiesiroop
  • 200 ml Water
  • 200 gr Suiker
  • 4 el Instant-koffie
  • 4 el schenkstroop
Bereiding
  1. Doe water, suiker en instant-koffie in een pannetje en verwarm op laag vuur tot het siroop wordt. Voeg vlak voor je de pan van het vuur haalt de stroop erdoor
  2. Meng in een kommetje de roomboter en druivensiroop door elkaar. Pak een koekenpan en bestrijk de pan met de helft van dit mengsel.
  3. Voeg vervolgens een laag van de deegsliertjes toe, daarover een laag van stukjes gescheurde mozzarella en afdekken met de deegsliertjes
  4. Zet de pan op het vuur en bak 5 min. De künefe mag goed door bakken en een beetje bruin worden. Leg een bord op de pan en draai om.
  5. Doe de andere helft van het boter-siroop mengsel in de pan en schuif de künefe terug in de pan. Bak nu de andere kant
  6. Haal uit de pan en leg in een diep bord. Prik wat gaatjes en giet de siroop erover. Wacht tot de siroop helemaal is opgenomen
3.5.3208

 

Filed Under: Bij de koffie, Nagerecht, Recepten, Zoet

« Stamppot met Oesterzwam en Paksoi & Oosterse gehaktbal
Soep & Salade bar @ Cliq Awards »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ork, ork, ork…

Soep met een Vork verzorgt lunches, werkbijeenkomsten, recepties, feesten/partijen en (bedrijfs)evenementen. Je kunt bij ons terecht voor een keur aan soepmaaltijden, maar ook voor heerlijke borrelhapjes, een fikse bbq, uitgebreid buffet en meer!

Onze manier van koken is het beste te karakteriseren als 'zonder poespas'. We maken het liefst eenvoudig en eerlijk eten. Dat betekent een focus op pure, stevige smaken + dagverse ingrediënten van het seizoen + verrassende èn beproefde combinaties

Kortom, gewoon goed en toch een beetje bijzonder!

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Soep met een Vork







Petra Maas & Katim Maskoet
Pinda-kaas, spruitjes en sambal, west meets east fushion… » Lees verder «

Instagram

Zoeken

Categorieën

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Soep met een Vork

Bergpolderstraat 57 aII
3038 KB Rotterdam
info@soepmeteenvork.nl

Neem contact op…

Popular Posts

Copyright © 2021 —soep met een vork • All rights reserved.

Genesis Framework • WordPress • Log in