Turkse Künefe met Koffiesiroop
CHEF: Soepmeteenvork
KEUKEN: Midden-Oosters
HOEVEEL: 8
Ingrediënten
Künefe
- 2 el Roomboter
- 2 el Druivensiroop (Pekmez)
- Deegsliertjes (Kadeyif)
- 1 bol Mozzarella
Koffiesiroop
- 200 ml Water
- 200 gr Suiker
- 4 el Instant-koffie
- 4 el schenkstroop
Bereiding
- Doe water, suiker en instant-koffie in een pannetje en verwarm op laag vuur tot het siroop wordt. Voeg vlak voor je de pan van het vuur haalt de stroop erdoor
- Meng in een kommetje de roomboter en druivensiroop door elkaar. Pak een koekenpan en bestrijk de pan met de helft van dit mengsel.
- Voeg vervolgens een laag van de deegsliertjes toe, daarover een laag van stukjes gescheurde mozzarella en afdekken met de deegsliertjes
- Zet de pan op het vuur en bak 5 min. De künefe mag goed door bakken en een beetje bruin worden. Leg een bord op de pan en draai om.
- Doe de andere helft van het boter-siroop mengsel in de pan en schuif de künefe terug in de pan. Bak nu de andere kant
- Haal uit de pan en leg in een diep bord. Prik wat gaatjes en giet de siroop erover. Wacht tot de siroop helemaal is opgenomen
Leave a Reply