Trio van Saté Hert, Rund & Gans
CHEF: Soepmeteenvork
KEUKEN: Indonesisch
HOEVEEL: 6
Ingrediënten
Hert/Kambing Marinade
- 300 gr Hertenbiefstuk
- 3 el Ketjap Manis
- 2 teentjes Knoflook
Kambing Saus
- 3 el Ketjap Manis
- 1 Sjalotje
- 3 teentjes Knoflook
- 1 el Olie
- 3 tl Sambal
- 2 el Citroensap
- ½ tl Suiker
- ½ tl Zout
Rund/Chimichurri
- 300 gr Runderpoulet
- 4 el Olijfolie
- 2 teentjes Knoflook
- 1 rode Peper/chili flakes
- bosje Peterselie
- snufje Oregano
- snufje Komijn
- ½ Citroen (rasp & sap)
Gans/Pittige Pruimen Chutney
- 300 gr Ganzenfilet
- 3 el Chutney
Bereiding
- Pers de knoflook uit en meng door de ketjap. Laat het hert hierin minstens een uur marineren.
- Maak ondertussen de kambing saus. Snijd het sjalotje superfijn en pers de knoflook uit. Meng de andere ingrediënten er doorheen
- Maak de chimichurri. Neem ongeveer de helft apart en laat het rundvlees hierin marineren. Serveer de rest als saus.
- Ganzenfilets alleen licht kruiden met wat zout & peper
- Grill alle stokjes op de bbq. Pas op hert & gans kunnen snel uitdrogen! Dus, kort op hoog vuur zodat ze mals en sappig blijven
- Serveren met de sausjes
Leave a Reply