soep met een vork

ork, ork, ork

Navigation
  • Catering
    • Soep met een Vork
    • BBQ
    • Borrelhapjes
    • Buffet
    • Huiskamer Restaurant
    • Maaltijden
  • Nieuws
  • Recepten
  • Over
  • Contact

Surinaamse Saoto

March 8, 2014 by soepmeteenvork Leave a Comment

20140614_185844

Saoto is het van oorsprong Javaanse woord voor soep. Kippensoep in dit geval, oftewel Saoto Ayam. In de tijd dat de Hollanders de wereldzeëen plunderden, verhuisden ze hun slaven vanuit de ene kolonie naar de andere. Die namen natuurlijk hun eigen eetgewoonten en recepten mee. Zodoende is de saoto in Suriname terecht gekomen, waar hij populair en bekend werd. In Amerika kennen ze de uitspraak “Chickensoup for the Soul”. Met andere woorden iets dat je gelukkig en warm van binnenmaakt. Voor mij is Saoto dan ook het beste medicijn tegen griep en HET ultieme comfortfood!

5 from 1 reviews
Surinaamse Saoto
 
Print
Prep time
10 mins
Cook time
120 mins
Total time
2 hours 10 mins
 
CHEF: Petra
GERECHT: Soep
KEUKEN: Indonesisch/Surinaams
HOEVEEL: 8
Ingrediënten
Bouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm stukje laos
  • 4 citroengras (sereh)
  • 2 salamblaadjes
  • 6 pimentkorrels
  • 2 takjes selderij
  • 1 bouillonblokje/1el bouillonpoeder
  • 2 kg kipfilet/-bouten
  • 2 liter water
Soep aankleding 🙂
  • taugé
  • 8 eieren
  • verse selderij
  • saotomix
  • gekookte rijst
Bereiding
Bouillon
  1. Beetje olie in de pan, uitje & knoflook aanfruiten.
  2. Dan gooi je de kip erbij en weer ff aanbakken.
  3. Doe nu de kruiden (laos, sereh, salam, piment & selderij) in de pan.
  4. Onderzetten met water, eventueel nog een bouillonblokje of wat bouillonpoeder toevoegen. En op een rustig vuur, minstens een uur (maar beter 2) laten staan.
  5. Dan de bouillon door de zeef gooien. Haal de stukken kip eruit, pluk het vlees van de botten en doe deze terug in de bouillon.
Soep aankleding
  1. Eitjes koken, taugé wassen en selderij snijden
  2. Schep in elke kom een ruime hoeveelheid bouillon met flink veel stukken kip
  3. En kleed het geheel aan met de taugé, een gekookt eitje, wat verse selderij en natuurlijk saotomix (die vind je bij de toko, het is een knapperige mix van gebakken uitjes, kleine chipsfrietjes en rijstvermicelli)
  4. Serveer daarnaast eventueel een kommetje witte rijst
3.5.3208

Surinaamse Saoto Ajam

Filed Under: Hoofdgerecht, Recepten, Soep, Voorgerecht

« Spruitjes met sambal
VSSR Noordsingel gevangenis »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ork, ork, ork…

Soep met een Vork verzorgt lunches, werkbijeenkomsten, recepties, feesten/partijen en (bedrijfs)evenementen. Je kunt bij ons terecht voor een keur aan soepmaaltijden, maar ook voor heerlijke borrelhapjes, een fikse bbq, uitgebreid buffet en meer!

Onze manier van koken is het beste te karakteriseren als 'zonder poespas'. We maken het liefst eenvoudig en eerlijk eten. Dat betekent een focus op pure, stevige smaken + dagverse ingrediënten van het seizoen + verrassende èn beproefde combinaties

Kortom, gewoon goed en toch een beetje bijzonder!

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Soep met een Vork







Petra Maas & Katim Maskoet
Pinda-kaas, spruitjes en sambal, west meets east fushion… » Lees verder «

Instagram

Zoeken

Categorieën

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Soep met een Vork

Bergpolderstraat 57 aII
3038 KB Rotterdam
info@soepmeteenvork.nl

Neem contact op…

Popular Posts

Copyright © 2021 —soep met een vork • All rights reserved.

Genesis Framework • WordPress • Log in