soep met een vork

ork, ork, ork

Navigation
  • Catering
    • Soep met een Vork
    • BBQ
    • Borrelhapjes
    • Buffet
    • Huiskamer Restaurant
    • Maaltijden
  • Nieuws
  • Recepten
  • Over
  • Contact

Stamppot met Oesterzwam en Paksoi & Oosterse gehaktbal

June 3, 2016 by soepmeteenvork Leave a Comment

Diner Koopgoot39

5 from 1 reviews
Stamppot met Oesterzwam en Paksoi & Oosterse gehaktbal
 
Print
CHEF: Soepmeteenvork
HOEVEEL: 6
Ingrediënten
Stamppot
  • 700 gr Aardappels
  • klontje boter
  • 225 gr Oesterzwammen
  • 4 el Oestersaus
  • 250 gr Paksoi
Gehaktbal
  • 450 gr Rundergehakt
  • 1 Sjalotje
  • 2 el Oestersaus
  • 1 el Chilisaus
  • 2 tl Worchestershiresaus
  • ½ el Tausiesaus (zwarte bonen saus)
  • Broodkruim
  • Zout & Peper
  • Marmite
  • BBQ saus
Bereiding
  1. Kook de aardappels gaar (wij gebruikten gewone bintjes en een paar zoete) en stamp ze fijn. Meng er een paar kleine klontjes boter doorheen en zet even apart
  2. Doe het gehakt in een kom en meng de fijngesneden sjalot, oestersaus, chilisaus, worchestershiresaus en tausiesaus er doorheen. Pas op dat het geheel niet al te nat wordt
  3. Voeg ongeveer evenveel broodkruim toe om het geheel wat te binden en een klein beetje zout & peper. Niet teveel want de oestersaus en tausie zijn al erg zout van zichzelf
  4. Draai balletjes van het gehakt en bak deze in de pan. De jus kun je wat aandikken met marmite en BBQ saus
  5. Fik de wok(brander) aan. Heb je die niet? Hoog vuur is het beste! Klein beetje olie in de wok. Scheur de oesterzwammen erin en voeg een flinke scheut oestersaus toe. Even kort aanbakken
  6. Meng de oesterzwammen en de rauwe paksoi door de gestampte aardappels. Serveren met de bal
3.5.3208

 

Filed Under: Groenten, Hoofdgerecht, Recepten, Wok

« Virgin Mary & Brood met Ricotta van wildgeplukte Kruiden
Turkse Künefe met Koffiesiroop »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ork, ork, ork…

Soep met een Vork verzorgt lunches, werkbijeenkomsten, recepties, feesten/partijen en (bedrijfs)evenementen. Je kunt bij ons terecht voor een keur aan soepmaaltijden, maar ook voor heerlijke borrelhapjes, een fikse bbq, uitgebreid buffet en meer!

Onze manier van koken is het beste te karakteriseren als 'zonder poespas'. We maken het liefst eenvoudig en eerlijk eten. Dat betekent een focus op pure, stevige smaken + dagverse ingrediënten van het seizoen + verrassende èn beproefde combinaties

Kortom, gewoon goed en toch een beetje bijzonder!

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Soep met een Vork







Petra Maas & Katim Maskoet
Pinda-kaas, spruitjes en sambal, west meets east fushion… » Lees verder «

Instagram

Zoeken

Categorieën

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Soep met een Vork

Bergpolderstraat 57 aII
3038 KB Rotterdam
info@soepmeteenvork.nl

Neem contact op…

Popular Posts

Copyright © 2021 —soep met een vork • All rights reserved.

Genesis Framework • WordPress • Log in