Pulled Pork & Lamb
Prep time
Cook time
Total time
CHEF: Soepmeteenvork
GERECHT: Hoofdgerecht
HOEVEEL: 15
Ingrediënten
3 kg Varkensschouder
kruidenrub
- 2 el paprikapoeder
- ½ el gerookte paprikapoeder
- 1 el cayennepoeder
- 1 el chiliflakes
- ½ el komijn
- 1 el suiker
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el zout
- 1 el zwarte peper
3 kg Lamspoot
- flinke scheut olijfolie
- ½ el knoflookpoeder
- 1 el venkelzaad
- 1 el fenegriekzaad
- 1 el roze peperkorrels
- zout & peper
- 1 limoen
Bereiding
- Meng voor de droge kruidenrub alle ingrediënten goed door elkaar. Leg de varkensschouder in een ovenschaal en wrijf het vlees goed in met de kruidenmix. Laat het een paar uurtjes intrekken.
- De marinade voor de lamspoot maak je door in de ovenschaal een flinke scheut olijfolie te mengen met knoflookpoeder, venkelzaad, fenegriekzaad en de fijngewreven roze peperkorrels. Leg de poot in de ovenschaal en bedruip het met de marinade. Kruid het vlees daarnaast ruim met zout & peper. Snijd een limoen in plakjes en leg deze op het vlees. Laat ook een aantal uur intrekken.
- Verwarm de oven voor op 140°C. Dek de ovenschaal met schouder/poot af met aluminiumfolie. Zet 4 uur in de oven en blijf eraf 😉
- Haal vervolgens het folie eraf en bedruip met het vrijgekomen kookvocht. Stop het vlees weer terug in de oven voor nog eens 2 uur. De temperatuur mag iets om laag naar 125°C
- Het vlees is nu helemaal gaar en zacht. Trek het van het bot af en pluk het in kleine stukjes. Houd nog wat van het kookvocht over om het vlees in te laten rusten. Je kunt dit ook op het vuur nog wat verder reduceren tot een soort van jus.
Eet je broodje pulled pork met frisse coleslaw en lekkere lik bbq saus en het lamsvlees combineert heel goed met frisse tzatziki
- varkensschouder in de droge kruidenmix
- lamspoot in de marinade
- 6h in de oven
- varkensschouder
- lamspoot
- pulled meat
Leave a Reply