Saté van de Chef
Prep time
Cook time
Total time
CHEF: Soepmeteenvork
GERECHT: Hapje, bijgerecht, grill
KEUKEN: Indonesisch
HOEVEEL: 10
Ingrediënten
- 1 kg vlees (varkenshaas of kip)
- 1 sjalotje
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- ketjap
- 5 djeruk purut
- 1 el komijn/djinten
- 1 el sambal
- zout&peper
- 1 limoen
Bereiding
- Snijd het vlees in kleine stukjes en zet apart.
- Leg tegelijk de satéstokjes alvast in water. Zo voorkom je dat ze verbranden op de bbq
- Hak het sjalotje, pers de knoflook en de gember fijn en doe in een mengkom
- Giet de ketjap erbij (±100 ml) De hoeveelheid komt niet zo nauw, als al het vlees maar enigzins onderstaat
- Voeg nu de kruiding toe. De djeruk purut, djinten, sambal (naar eigen smaak en vuurvastheid 😉 en zout&peper. Maak af met het sap van 1 limoen
- Doe nu het vlees in de marinade. Niet al te lang laten marineren. Kip ongeveer een 15 min, varkenshaas wat langer 30 min
- Selamat Makan!
Leave a Reply