soep met een vork

ork, ork, ork

Navigation
  • Catering
    • Soep met een Vork
    • BBQ
    • Borrelhapjes
    • Buffet
    • Huiskamer Restaurant
    • Maaltijden
  • Nieuws
  • Recepten
  • Over
  • Contact

Pasta Rotterzwam

September 23, 2015 by soepmeteenvork Leave a Comment

Gisteren liep ik dus door de Plus 🙂 en nou blijkt tot mijn genoegen dat ze daar ook de fantastische, duurzame, lokaal gekweekte lekkernijen van Rotterzwam verkopen! Het regent pijpestelen, de bladeren vallen van de bomen en de pepernoten liggen alweer in de winkel. De R zit definitely weer in de maand en dan krijg ik altijd zin in paddestoelen & pompoen;  stamppot & stoofjes. COMFORTFOOD…hmmm! Hier dus een recept voor een troostrijke Pastamaaltijd met Rotterzwam.

5 from 1 reviews
Pasta met Rotterzwam
 
Print
CHEF: Petra
GERECHT: Hoofdgerecht
KEUKEN: Italiaans
HOEVEEL: 4 pers.
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 150 gr kipfilet
  • chili flakes
  • zout & peper
  • 150 gr oesterzwammen
  • 100 gr kastanjechampignons
  • klontje boter
  • paprikapoeder
  • rozemarijn
  • tijm
  • nootmuskaat
  • citroensap
  • verse peterselie
  • pasta
  • geraspte parmesan
Bereiding
  1. Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en breng op smaak met wat chili flakes voor de pit en zout & peper.
  2. Haal het vlees uit de pan en houd het apart.
  3. Bak de zwammen en de champignons tot ze mooi bruin en zacht zijn. Doe er vervolgens een flink klontje boter bij om het geheel lekker romig te maken.
  4. Voeg eventueel nog wat extra smaakmakers toe. Ik gebruikte flink wat zwarte peper + een mix van paprikapoeder, rozemarijn, tijm en nootmuskaat. Een klein beetje citroensap is ook erg lekker en haalt de smaak van de zwammen naar boven.
  5. Voeg de gebakken kipfilet weer toe en maak het geheel af met wat fijngesneden verse peterselie.
  6. Door de gekookte pasta mengen en serveren met flink wat geraspte parmesan erover!
PS. Wij aten er trouwens nog een 'kip cordon blue' bij. Een stukje kip, gevuld met wat van de geraspte parmesan en gewikkeld in een paar plakjes rauwe ham.
#version#

20150921_190744

Filed Under: Hoofdgerecht, Pasta, Recepten

« Asian BBQ
Roffa Dim Sum »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ork, ork, ork…

Soep met een Vork verzorgt lunches, werkbijeenkomsten, recepties, feesten/partijen en (bedrijfs)evenementen. Je kunt bij ons terecht voor een keur aan soepmaaltijden, maar ook voor heerlijke borrelhapjes, een fikse bbq, uitgebreid buffet en meer!

Onze manier van koken is het beste te karakteriseren als 'zonder poespas'. We maken het liefst eenvoudig en eerlijk eten. Dat betekent een focus op pure, stevige smaken + dagverse ingrediënten van het seizoen + verrassende èn beproefde combinaties

Kortom, gewoon goed en toch een beetje bijzonder!

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Soep met een Vork







Petra Maas & Katim Maskoet
Pinda-kaas, spruitjes en sambal, west meets east fushion… » Lees verder «

Instagram

Zoeken

Categorieën

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Soep met een Vork

Bergpolderstraat 57 aII
3038 KB Rotterdam
info@soepmeteenvork.nl

Neem contact op…

Popular Posts

Copyright © 2021 —soep met een vork • All rights reserved.

Genesis Framework • WordPress • Log in