Indische Bruine Bonensoep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
CHEF:
GERECHT: Voorgerecht, hoofdgerecht
KEUKEN: Nederlands
HOEVEEL: 6
Ingrediƫnten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine wortels
  • ½ prei
  • 1 stengel selderij
  • 500 gr runderpoulet
  • zout&peper
  • 2 st Laurierblaadjes
  • 4 st Kruidnagels
  • 2 tl Korianderpoeder
  • 2 el Bouillonpoeder
  • 1 lik Sambal
  • 1 rode peper
  • water
  • klein beetje runderfond
  • 3 potten (Ć” 650 gr) Hollandse bruine bonen
  • 1 paprika
  • zilveruitjes
Bereiding
  1. Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook. Snijd de wortel, prei & selderij (oftewel de 'holy soup trinity') fijn en voeg deze toe. Laat alle groenten goed zacht stoven zonder ze teveel aan te bakken.
  2. De runderpoulet erbij doen, afkruiden met zout&peper en het vlees rondom bruin bakken. Voeg de kruiden en het bouillonpoeder toe (Voor wat meer pit deed ik er ook nog een lik sambal en een rood pepertje bij)
  3. Zet het geheel net onder water en laat even trekken. Voeg indien gewenst wat runderfond toe, dat geeft de soep snel meer diepte. Geen punt als je het niet in huis hebt...gewoon wat langer laten sudderen ;)
  4. Voeg nu de potten bruine bonen toe. Niet helemaal uit laten lekken, maar een deel van het 'bonensap' aan de soep toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de soep gemakkelijk indikt. Breng aan de kook en laat vervolgens zeker 30 min pruttelen op laag vuur
  5. Op het laatst nog een fijngesneden paprika en wat zilveruitjes toevoegen
Recipe by soep met een vork at http://soepmeteenvork.nl/indische-bruine-bonensoep/