Gevulde Portobello
 
Prep time
Cook time
Total time
 
CHEF:
GERECHT: Bijgerecht; voorgerecht
KEUKEN: Italiaans
HOEVEEL: 2
Ingredi├źnten
  • 2 grote portobello paddestoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 100 gr gemengde wilde paddestoelen
  • klontje boter
  • peper
  • verse peterselie
  • 2 el mascarpone
  • stukje Blue d'Auvergne
Bereiding
  1. Ontdoe de portobello's van hun steeltje en plaats ze op hun dakje in een ingeoliede ovenschaal.
  2. Snijd de steeltjes van de portobello's en de overige paddestoelen in kleine stukjes
  3. Doe een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en het sjalotje. Voeg de paddestoelen en een klontje boter toe. Bak de paddestoelen mooi bruin, voeg flink wat zwarte peper en een handje fijngesneden peterselie toe
  4. Meng ondertussen de mascarpone met de blauwe kaas
  5. Schep het paddestoelenmengsel in de portobello en voeg het mascarpone-kaas mengsel toe
  6. Grill ze 20 min. in een oven van 180┬░C
  7. Voor het serveren nog wat verse peterselie er overheen strooien
Recipe by soep met een vork at http://soepmeteenvork.nl/gevulde-portobello/