Risotto ai Funghi
 
 
CHEF:
GERECHT: Hoofdgerecht
KEUKEN: Italiaans
HOEVEEL: 2 pers.
Ingrediƫnten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 300 gr gemengde wilde paddestoelen
  • klontje boter
  • peper
  • verse peterselie
  • 1 kopje risotto
  • witte wijn
  • bouillon
Bereiding
  1. Doe een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en het sjalotje. Voeg de paddestoelen en een klontje boter toe. Bak de paddestoelen mooi bruin, voeg flink wat zwarte peper en een handje fijngesneden peterselie toe
  2. Haal de helft van de paddestoelen uit de pan en houd apart om later weer toe te voegen aan de risotto
  3. Voeg de risotto rijst met een klontje boter toe aan de pan. Zorg dat de korrels allemaal glanzend zijn van de boter
  4. Blus af met een beetje witte wijn en laat het inkoken
  5. Voeg nu lepel voor lepel de bouillon toe, totdat de risotto helemaal gaar en zijdezacht is. Pas als alle bouillon verdampt is, weer een volgende lepel toevoegen
  6. Als laatste de apart gehouden paddestoelen er doorheen mengen en wat verse peterselie er overheen strooien
Recipe by soep met een vork at http://soepmeteenvork.nl/risotto-ai-funghi/