Saté van de Chef
 
Prep time
Cook time
Total time
 
CHEF:
GERECHT: Hapje, bijgerecht, grill
KEUKEN: Indonesisch
HOEVEEL: 10
Ingrediënten
  • 1 kg vlees (varkenshaas of kip)
  • 1 sjalotje
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • ketjap
  • 5 djeruk purut
  • 1 el komijn/djinten
  • 1 el sambal
  • zout&peper
  • 1 limoen
Bereiding
  1. Snijd het vlees in kleine stukjes en zet apart.
  2. Leg tegelijk de satéstokjes alvast in water. Zo voorkom je dat ze verbranden op de bbq
  3. Hak het sjalotje, pers de knoflook en de gember fijn en doe in een mengkom
  4. Giet de ketjap erbij (±100 ml) De hoeveelheid komt niet zo nauw, als al het vlees maar enigzins onderstaat
  5. Voeg nu de kruiding toe. De djeruk purut, djinten, sambal (naar eigen smaak en vuurvastheid ;) en zout&peper. Maak af met het sap van 1 limoen
  6. Doe nu het vlees in de marinade. Niet al te lang laten marineren. Kip ongeveer een 15 min, varkenshaas wat langer 30 min
  7. Selamat Makan!
Recipe by soep met een vork at http://soepmeteenvork.nl/sate-van-de-chef/