soep met een vork

ork, ork, ork

Navigation
  • Catering
    • Soep met een Vork
    • BBQ
    • Borrelhapjes
    • Buffet
    • Huiskamer Restaurant
    • Maaltijden
  • Nieuws
  • Recepten
  • Over

Dat Smaakt Naar Meer @ Gastvrij Rotterdam

September 27, 2016 by soepmeteenvork Leave a Comment

Maandag 19 september mochten wij meedingen naar de ‘Dit Smaakt Naar Meer-Smaak Award’ op Gastvrij Rotterdam. Op deze prettige beurs in Ahoy’ bood Green Leisure haar bezoekers de “…mogelijkheid om kennis te maken met duurzaam ondernemen in de horeca. Een paviljoen met circa 30 leveranciers van eerlijke -, streek -, biologische -, fairtrade – en anderszins verantwoord geproduceerde producten. Het paviljoen is uniek door het brede overzicht van verantwoorde en duurzame producten en wordt ondersteund door een programma van live cooking events, workshops en proeverijen.“

14361425_1107754139317889_6542663808555023241_o

In het paviljoen was een wedstrijdkeuken ingericht waar 2 teams in 2 ronden ieder probeerden hun beste 2 ‘streetfood’ gerechten neer te zetten. Onze concullega’s in ronde 1 waren: Hendry Dos Santos & Marius Seinpaal van Stroom Rotterdam / Michel Andrade & Medlon Dos Santos van Ferry Rotterdam. In de 2e ronde moesten wij aantreden tegen vader en zoon Kazmi van Hills&Mills Delft. Wij kregen een prachtige roodbaars, een mooi stuk kalfslende, een assortiment seizoensgroenten en 90 minuten tot onze beschikking & off we were!



Het is wel bekend dat we een lichte voorkeur voor de Aziatische keuken hebben. Dan is een groentela met aardappels, knolselderij, linzenpasta, etc. best een uitdaging. Gelukkig waren de Pakistaanse heren ook van mening dat alles lekkerder is met chili en koriander (LOL) en bovendien waren ze zo vriendelijk om deze spullen met ons te delen! Binnen 90 minuten stonden onze gerechten op tafel voor de neuzen van de jury (Robert Siedenburg-eigenaar kookstudio.nl en voormalig Chef van De Euromast, Edward de Ridder-Chef van NY Basement & Willem Himmelreich-Culinair adviseur en voormalig sterklas docent)

We maakten: Gegrilde Roodbaarsfilet met een Kruidige Aardappelrösti en Tempura van Broccoli & Bloemkool + Gebakken Kalflende met Pilavrijst gegaard in Kalfbouillon met een Atjar van Komkommer/Selderij/Ui & Chili. Het moet vast lekker geweest zijn, want t was op voordat we er behoorlijke foto’s van konden maken 😉 Uiteindelijk werden Hendry & Marius tot winnaars uitgeroepen. Hun broodje met Kalfslende was in ieder geval om te smullen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Filed Under: Events, Nieuws Tagged With: duurzaamheid, festival, kookwedstrijd, Rotterdam, streetfood

« Saté van de Chef
Herfstige Krieltjes Salade »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ork, ork, ork…

Soep met een Vork verzorgt lunches, werkbijeenkomsten, recepties, feesten/partijen en (bedrijfs)evenementen. Je kunt bij ons terecht voor een keur aan soepmaaltijden, maar ook voor heerlijke borrelhapjes, een fikse bbq, uitgebreid buffet en meer!

Onze manier van koken is het beste te karakteriseren als 'zonder poespas'. We maken het liefst eenvoudig en eerlijk eten. Dat betekent een focus op pure, stevige smaken + dagverse ingrediënten van het seizoen + verrassende èn beproefde combinaties

Kortom, gewoon goed en toch een beetje bijzonder!

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Soep met een Vork

Petra Maas
De Mona Lisa, relativiteitstheorie, de maanlanding…allemaal hartstikke knap hoor! Maar bier, kaas, koffie & brood horen wat mij betreft tot de meest geniale uitvindingen van de mensheid

Instagram

Zoeken

Categorieën

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Soep met een Vork


Bergpolderstraat 57 aII
3038 KB Rotterdam
info@soepmeteenvork.nl

Popular Posts

Copyright © 2021 —soep met een vork • All rights reserved.

Genesis Framework • WordPress • Log in