Maandag 19 september mochten wij meedingen naar de ‘Dit Smaakt Naar Meer-Smaak Award’ op Gastvrij Rotterdam. Op deze prettige beurs in Ahoy’ bood Green Leisure haar bezoekers de “…mogelijkheid om kennis te maken met duurzaam ondernemen in de horeca. Een paviljoen met circa 30 leveranciers van eerlijke -, streek -, biologische -, fairtrade – en anderszins verantwoord geproduceerde producten. Het paviljoen is uniek door het brede overzicht van verantwoorde en duurzame producten en wordt ondersteund door een programma van live cooking events, workshops en proeverijen.“
In het paviljoen was een wedstrijdkeuken ingericht waar 2 teams in 2 ronden ieder probeerden hun beste 2 ‘streetfood’ gerechten neer te zetten. Onze concullega’s in ronde 1 waren: Hendry Dos Santos & Marius Seinpaal van Stroom Rotterdam / Michel Andrade & Medlon Dos Santos van Ferry Rotterdam. In de 2e ronde moesten wij aantreden tegen vader en zoon Kazmi van Hills&Mills Delft. Wij kregen een prachtige roodbaars, een mooi stuk kalfslende, een assortiment seizoensgroenten en 90 minuten tot onze beschikking & off we were!
Het is wel bekend dat we een lichte voorkeur voor de Aziatische keuken hebben. Dan is een groentela met aardappels, knolselderij, linzenpasta, etc. best een uitdaging. Gelukkig waren de Pakistaanse heren ook van mening dat alles lekkerder is met chili en koriander (LOL) en bovendien waren ze zo vriendelijk om deze spullen met ons te delen! Binnen 90 minuten stonden onze gerechten op tafel voor de neuzen van de jury (Robert Siedenburg-eigenaar kookstudio.nl en voormalig Chef van De Euromast, Edward de Ridder-Chef van NY Basement & Willem Himmelreich-Culinair adviseur en voormalig sterklas docent)
We maakten: Gegrilde Roodbaarsfilet met een Kruidige Aardappelrösti en Tempura van Broccoli & Bloemkool + Gebakken Kalflende met Pilavrijst gegaard in Kalfbouillon met een Atjar van Komkommer/Selderij/Ui & Chili. Het moet vast lekker geweest zijn, want t was op voordat we er behoorlijke foto’s van konden maken 😉 Uiteindelijk werden Hendry & Marius tot winnaars uitgeroepen. Hun broodje met Kalfslende was in ieder geval om te smullen.
Leave a Reply